Livinghome Bouwtrends2021

De bouw- en woonsector veranderen voortdurend. En we kunnen er niet omheen: corona heeft een enorme impact gehad op de manier waarop we leven. Wat we wel zien is dat Belgen nog steeds een baksteen in de maag hebben. Meer dan ooit zien we onze woning als een goede investering en hechten we meer belang aan comfort, zowel binnen als buiten.

De tuin krijgt een belangrijke plaats

In 2020 is de ‘staycation’, ofwel de ‘thuisblijfvakantie’ een vast begrip geworden. Belgen bleven massaal thuis en hielden vakantie in hun eigen huis en tuin. De tuin is een verlenging van onze leefruimte geworden. We willen onze tuin groter, en meer comfortabel.

Een aangenaam thuiskantoor

Door corona moeten nu nog steeds enorm veel mensen thuiswerken. Je huis dient niet enkel meer om in te wonen, maar ook om in te werken. Daarom moet je woning zo zijn ingericht dat het een aangename werkplek wordt met alles wat je nodig hebt. Meer en meer mensen willen extra bureauruimte op het gelijkvloers, of een extra kamer op het verdiep die je kan inrichten als bureau.

Comfortabel wonen

Omdat we zoveel meer tijd thuis gespendeerd hebben, willen we een meer comfortabele en gezonde woonomgeving creëren. We kiezen voor meer en grote ramen voor meer daglicht in huis, uitzicht op de tuin en om een groter ruimtegevoel te creëren.

Een eigen ruimte voor elk

Wanneer je samen met je partner thuis werkt en beide een meeting hebben én de kinderen thuis zijn, merk je al snel dat dit stressvolle situaties kan creëren. Extra ruimte waar je je even kan afzonderen, ontspannen of een hobby kan uitoefenen is daarom geen overbodige luxe. Een goed voorbeeld hiervan is de man cave.

Projectontwikkeling

Uit onderzoek blijkt dat Belgen die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning, meer gaan zoeken naar woonprojecten waarbij bouwaannemers meerdere woningen tegelijk zetten, bijvoorbeeld op een nieuwe verkaveling. Je koopt rechtstreeks van de aannemer, wordt persoonlijke begeleid doorheen het ganse proces en je hoeft je geen zorgen maken over al het papierwerk dat erbij komt kijken.

Persoonlijke en professionele begeleiding

Wat we ook zien is dat we professioneel advies en een goede begeleiding van experten zeer belangrijk vinden om de juiste keuzes te kunnen maken. Belgen hechten daarnaast enorm veel belang aan comfort en een persoonlijke aanpak. Als bouwbedrijf kunnen we dit alleen maar beamen.

Jouw traditionele woning op maat? Kies voor LivingHome!

Geen standaard plannetjes, maar bij LivingHome ben je zeker van een woning volledig volgens jouw wensen, stijl en budget. En afgewerkt zoals jij het wil.