Wat Doet Werfleider Sofie Bij Livinghome 1

Dit is Sofie van LivingHome.
Wie met de sleutel-op-de-deurfirma uit Glabbeek gebouwd heeft, weet gewoon dat elk project bij haar in veilige handen is.

Als werfleider is ze het eerste aanspreekpunt voor wie bouwt met LivingHome, én voor de bouwvakkers op de werf. Ze zorgt ervoor dat de bouwplannen minutieus uitgevoerd worden. Haar ervaring in de bouwsector en haar hands-on mentaliteit zorgen voor een strak en sterk projectmanagement bij LivingHome.

“Een gevarieerde job, dat kan je wel stellen”, zegt Sofie die ochtend op het kantoor van LivingHome in Glabbeek. Hier start ze meestal haar werkdag, om de planning te overlopen en af te stemmen met haar collega’s. “Op ons fysiek planningsbord zien we in één oogopslag de status van onze verschillende werven. Want ja, meestal lopen er toch ongeveer 25 projecten tegelijkertijd. Een goed overzicht is dus een must.”

Wat Doet Werfleider Sofie Bij Livinghome 2
Wat Doet Werfleider Sofie Bij Livinghome 3

De eerste afspraak die dag is in Glabbeek, op een werf in ruwbouwfase. De bouwvakkers metselen behendig verder aan de moderne vrijstaande woning, terwijl Sofie een praatje met hen slaat. “De metselwerken lopen op z’n einde, dus ik ga vandaag de ramen opmeten.” Met het bouwplan op haar smartphone in de ene hand, en het meettoestel in de andere gaat ze één voor één de ramen af. Als werfleider is ze ervoor verantwoordelijk dat de ramenproducent de juiste maten doorkrijgt.


Een uurtje later stapt ze gezwind in haar wagen, en rijdt ze richting Tienen. Hier is de metselploeg bezig met de opstart van een werf. De muren in snelbouwsteen geven al een eerste idee van de oppervlakte van de landelijke woning.
“Ik overleg hier even met ploegbaas, en samen bekijken we eventuele moeilijkheden.” Intussen beantwoordt ze nog enkele telefoons van andere werven. “Ik probeer alles direct aan te pakken. Zo is iedereen vlug geholpen.” Nog snel maakt ze enkele foto’s voor het archief van LivingHome.

Wat Doet Werfleider Sofie Bij Livinghome 4

Dan terug naar Glabbeek, naar het kantoor van LivingHome. Sofie bekijkt haar e-mails en maakt even tijd voor de lunch. “Deze namiddag staat er weer een afspraak op de planning. We rijden naar het nieuwe huis van Pieter-Jan en Elize. Dat is klaar om opgeleverd te worden.” Sofie maakt de papieren van de oplevering in orde. Daarop zal ze tijdens de rondgang de laatste werken noteren die nog in orde moeten komen. “Daar zorgt onze klusploeg voor, doorgaans binnen de 2 à 3 weken. En dan is de bouw helemaal af.”

Wat Doet Werfleider Sofie Bij Livinghome 5

Het jonge koppel zwaait enthousiast de deur van hun nieuwe woning open. Tijdens de uitgebreide rondgang neemt Sofie de tijd om vragen en opmerkingen te beantwoorden. Ze belt de klusjesman van LivingHome en spreekt af wanneer hij nog enkele details komt bijwerken. Aan het einde van de rondgang heeft Sofie al twee zaken weten op te lossen. Na de ondertekening van het opleveringsdocument krijgen de eigenaars de sleutel van hun nieuw leven.

Wat Doet Werfleider Sofie Bij Livinghome 6

“Zo is elke dag weer altijd helemaal anders. Ik rij veel kilometers, bel veel, maak foto’s, stel mensen gerust, plan de ploegen en los problemen zo snel mogelijk op. Da’s mijn werk en mijn passie, om mensen te helpen in hét project van hun leven.”