057010Bb 5136 4563 A166 4Eaecf58A8C6 2

Tijdens de Corona crisis brengen we veel meer tijd thuis door. Door alle maatregelen zijn we al snel op onze vier muren aangewezen. Hierdoor dient je huis niet alleen als woonruimte maar ook vaak als werkruimte. De woning van nu krijgt immers steeds meer functies: leven, ontspannen en nu dus ook werken.

Een eigen (bureau) ruimte in huis

Wanneer je een huis laat bouwen, is het belangrijk om na te denken over de indeling. Of je nu kinderen in huis hebt of niet, iedereen snakt wel eens naar een moment voor zichzelf. Een ruimte waar je even met rust wordt gelaten en geconcentreerd kan werken of net helemaal kan ontspannen. Tal van mensen beseffen nu dat ze dat eigenlijk niet hebben in hun huidige woning.

Ben je van plan om jouw droomwoning te laten bouwen? Dan heb jij de kans om een eigen (bureau) ruimte te laten opnemen in je bouwplan. Dit is dé nieuwe bouwtrend door Corona. Een aparte ruimte om te werken of ontspannen is onmisbaar!

Bijna-energieneutraal bouwen

Een werkruimte is bijna onmisbaar, maar ook bijna-energieneutraal bouwen behoort tot de laatste nieuwe bouwtrends. Door het thuiswerken, wordt er meer elektriciteit verbruikt en staat de verwarming ook vaker aan. Bijna-energieneutraal bouwen zorgt ervoor dat je niet alleen op je elektriciteitsrekening bespaart, maar je draagt ook bij aan de ecologische voetafdruk. Bij dit bouwconcept is de energievraag namelijk zeer klein en wordt deze uit hernieuwbare energie of groene energiebronnen gehaald. Denk hierbij aan zonnepanelen of een warmtepomp. Een BEN-woning maakt je huis energiezuiniger en dat komt goed van pas nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen.

Meer daglicht in huis

Een ergonomische werkplek bestaat niet enkel uit een eigen werkruimte, een bureau en ergonomische bureaustoel maar wist je dat voldoende lichtinval ook enorm belangrijk is? Ramen zorgen niet enkel voor een uitzicht, zij zijn ook een bron van natuurlijk licht in de woning. Verschillende studies hebben bewezen dat daglicht bijdraagt tot de productiviteit en tevredenheid van werknemers. Het regelt onze biologische klok en stuurt onbewust interne processen aan. Kies daarom thuis voor een werkruimte met zoveel mogelijk natuurlijk daglicht en kies voor een kwaliteitsvol verlichtingssysteem ter ondersteuning van het daglicht.

Kies voor een goede work-life balance

Hoe en waar je woont, kan een grote impact hebben op je work-life balance en je stressniveau. Mensen met bouwplannen weten nu beter dan ooit wat ze willen en vooral wat ze niet willen. Wij denken als bouwpartner graag met je mee. Heb je nood aan een eigen ruimte in je huis? Wil je graag energiezuinig wonen? Geniet je graag van veel lichtinval tijdens het telewerken? Samen met jou zetten wij jouw wensen om in concrete plannen.

Bouwen met LivingHome

Of je nu kiest voor een halfopen pastorijwoning of een grote moderne villa, we starten telkens van een wit blad. We werken niet met standaard plannetjes maar volledig volgens jouw wensen, stijl en budget. Voor woningbouw op maat, ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je bouwplannen? Neem dan contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw droomproject.