Livinghome Blog Een Bouwfirma Kiezen Waarop Letten

De knoop is doorgehakt. Je wil je droomwoning laten bouwen, door een sleutel op de deurfirma. Bij de keuze van een bouwfirma hoef je niet over één nacht ijs te gaan. Gedurende het ganse bouwproces zal je met hen samen moeten werken. Je maakt dus best een goede keuze. Deze tips helpen je op weg.

Regio

Waar is je bouwgrond gelegen? En welk bouwbedrijf is actief in die regio? Kijk dit zeker goed na. Hou er ook rekening mee dat, hoe verder je van het bouwbedrijf wil bouwen, hoe meer je zal moeten betalen o.w.v. extra transportkosten.

Bouwmethode

Elk bouwbedrijf heeft een eigen bouwmethode. Kies je voor traditionele woningbouw of liever houtskeletbouw of staalbouw? Vanaf je deze keuze gemaakt hebt, zal je al heel wat firma’s kunnen schrappen uit je lijstje.

Flexibiliteit

Als je graag wil samenwerken met een zelfgekozen architect of enkele werken zelf wil uitvoeren, dan wil je dit uiteraard zonder problemen. Pols dus zeker tijdens een kennismakingsgesprek hoe flexibel de bouwfirma is en wat hun aanpak is.

Offertes

Offertes vergelijken raden we je zeker aan, maar let er op dat je offertes vergelijkt voor telkens dezelfde woning. Kijk goed na wat je krijgt voor je geld. Ga zeker niet voor de goedkoopste offerte, maar kies voor een firma met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Kijkwoning

Tijdens een bezoek aan een kijkwoning krijg je een antwoord op al je vragen. Bij LivingHome geven we je een persoonlijke rondleiding en vertellen we je alles over onze technieken en de afwerkingsmogelijkheden. Op die manier krijg je een goed beeld van hoe bouwen met LivingHome in z’n werk gaat.

Bezoek onze kijkwoning

Onze bouwadviseurs staan klaar om je te verwelkomen in onze moderne kijkwoning. Laat je inspireren tijdens een persoonlijke rondleiding en kom alles te weten over de mogelijkheden van materialen en technische afwerking.