Living Home Sleutel Op De Deur Strakke Planning

53 829, zoveel bouwvergunningen werden er in 2020 goedgekeurd voor een nieuwbouw in België. 45% van deze vergunningen waren voor eengezinswoningen, de overige 55% voor appartementen. Dat zijn er 3000 minder dan 2019, maar volgens Confederatie Bouw is een nieuwbouw zetten nog steeds interessant.

Verlaagde btw voor sloop en heropbouw

Sinds 2021 heeft iedereen die een oude woning sloopt en een nieuwbouwwoning in de plaats bouwt recht op het verlaagde btw-tarief van 6% (onder bepaalde voorwaarden). Hiervoor was dit enkel geldig in 32 steden en gemeenten. Nu heb je recht op dit gunsttarief in het hele land, ook bij aankoop van een nieuwe woning die werd heropgebouwd. Dit voordeel loopt tot en met 31 december 2022.

Verlaagde Btw Voor Sloop En Heropbouw

Lage hypotheekrente

De hypotheekrente staat op een erg laag punt. Volgens de rentebarometer van Immotheker bedraagt de vaste rente gemiddeld 0,92% voor een woonlening met een looptijd van 10 jaar, 1,24% voor een looptijd van 20 jaar en 1,51% voor een looptijd van 25 jaar. Begin 2020 lag de rente hoger en voor de financiële crisis in 2008 bedroeg de rente zelfs 5% voor een looptijd van meer dan 10 jaar.

Houd wel in het achterhoofd dat de voorwaarden voor een hypothecaire lening aan te gaan wel strenger zijn ten opzicht van een aantal jaar geleden. Nu moet je bijvoorbeeld meer eigen inbreng hebben.

Het gezinsinkomen stijgt

De hypotheekrente staat laag, terwijl het gezinsinkomen stijgt. In 2020 is het gezinsinkomen gestegen met 0,7%, dat blijkt uit gegevens van het Federaal Planbureau. Er wordt voorspeld dat het gezinsinkomen dit jaar nog met 1% zal toenemen.

Bouw sleutel op de deur

De combinatie van het verlaagde btw-tarief, lage hypotheekrente en het stijgend gezinsinkomen maakt het bouwen van een nieuwe woning toegankelijker voor een gemiddeld gezin. Als je daarnaast kiest voor je woning te laten bouwen door een sleutel op de deur bouwbedrijf, geniet je van nog extra voordelen:

  • Geen verrassingen, je weet op voorhand wat het kostenplaatje zal zijn
  • Korte bouwtermijn dankzij een strakke planning
  • Een huis helemaal volgens jouw smaak en wensen
  • Je huis voldoet aan de strenge EPB-normen

Jouw traditionele woning op maat? Kies voor LivingHome!

Geen standaard plannetjes, maar bij LivingHome ben je zeker van een woning volledig volgens jouw wensen, stijl en budget. En afgewerkt zoals jij het wil.