Blog Juni Juli Afbeelding

Je hebt een mooi spaarboekje bij de bank en je denkt erover na om te investeren. Door de lage rente bij de bank daalt de waarde van je spaarboekje, dus het is tijd om iets te ondernemen. Investeren in vastgoed is één van de meest gekozen opties. Door te investeren in vastgoed, beleg jij jouw spaargeld op een goede manier zonder dat de waarde afneemt. Maar waar moet je op letten wanneer je gaat investeren?

De ligging

Een goede ligging is vaak de sleutel tot succes. Kies voor een woning of appartement dat goed gelegen is. Stel jezelf vragen zoals: zijn er verschillende voorzieningen zoals een supermarkt, apotheek en openbaar vervoer in de buurt? Is het pand centraal gelegen? Is het makkelijk bereikbaar? Is het ook makkelijk bereikbaar voor zachte weggebruikers?

Renoveren of nieuwbouw

Als verhuurder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van de woning. Vaak wordt er geopteerd voor een ouder pand, al vergeet men snel dat er hierbij vaak renovatiekosten en daarnaast ook onverwachte kosten komen kijken. Deze kosten kunnen vaak hoog oplopen. Daarentegen biedt investeren in een nieuwbouw heel vat voordelen aan de verhuurder. Zo zijn er geen verborgen renovatiekosten, wooncomfort is aanwezig en daarnaast is nieuwbouw ook energiezuinig.

Lenen en verhuren

Wanneer je eenmaal een goed pand hebt gevonden, kan je doorgaan naar de volgende stap: lenen en verhuren. Het is belangrijk om te kiezen voor een hypotheek waarbij je niet te veel moet lenen. Wanneer je de lening afsluit, is het belangrijk om na te gaan of de afbetaling van je lening gedekt kan worden door het huurgeld wat je maandelijks zal ontvangen.

Investeren zonder zorgen

Van winddicht tot de sleutel op de deur, LivingHome bouwt jouw woning op maat. Wil je graag meer informatie over investeren in vastgoed? Neem dan contact met ons op.