Traditioneel Bouwen Living Home Sleutel Op De Deur

Traditionele woningbouw is nog steeds een populaire bouwmethode. Men zegt niet voor niets dat Vlamingen geboren zijn met een baksteen in hun maag. Door de jaren heen is traditioneel bouwen sterk geëvolueerd. Maar wat is traditioneel bouwen juist, en wat zijn de voordelen? We leggen het graag voor je uit.

Opbouw

Een traditionele woning bestaat uit een binnenmuur, spouw en buitengevel. De binnenmuur bestaat meestal uit keramische snelbouwstenen. Deze grote geperforeerde bakstenen met gaten, zorgen voor een betere thermische en akoestische isolatie van je woning. Tegen deze binnenmuur komt de isolatielaag. Deze laag bestaat uit harde isolatieplaten met een hoge isolatiewaarde.

Vervolgens komt de spouw. Deze open ruimte van 2 à 3 cm heeft als functie het tegenhouden van vocht dat doorheen je binnenmuren dringt bij nat weer. De luchtcirculatie in de spouw zorgt ervoor dat de isolatie en gevel goed drogen.

Ten slotte komt de buitengevel. Deze beschermt je huis niet enkel tegen extra weersinvloeden, maar geeft je huis ook een eigen identiteit.

6 voordelen van traditioneel bouwen

  • Een vertrouwde methode die al jaren wordt gebruikt
  • Aanpassingen achteraf of renovaties zijn makkelijk realiseerbaar
  • Biedt een grote flexibiliteit tijdens het bouwen, je hoeft nog niet alles te beslissen (zoals plaatsing stopcontacten, keuze ramen …)
  • Lange levensduur
  • Sterke constructie die je beschermt tegen weer en wind
  • Grote architecturale vrijheid

Jouw traditionele woning op maat?

We bespreken graag met jou de mogelijkheden.