Tweelingwoning

Ze bieden een statige aanblik, de twee gekoppelde woningen in een zachte bocht in Bekkevoort. Voor de realisatie liet de eigenaresse Lucienne ‘Lus’ Adams-Vanelven zich bijstaan door LivingHome. En daar heeft ze nog geen moment spijt van gehad.

“We kennen Johan al lang, en we wisten dat hij een bouwfirma heeft”, vertelt Lus aan het granieten kookeiland van één van haar pas opgeleverde woningen. “Ik wilde twee huizen bouwen om te verhuren, en ik zocht een bouwpartner die me volledig kon ontzorgen. Mijn zoon heeft contact opgenomen met LivingHome en Joren Kemels is langsgekomen om naar onze wensen te luisteren. Daarna is hij met een plan gekomen, en heeft hij een offerte gemaakt. Ik heb gezegd: ‘voor mij is het goed, maar zie dat het in orde is’. Ik drukte hem op het hart dat het moest verlopen alsof het voor zichzelf zou zijn, en als er problemen zijn, ze opgelost moesten worden.”

Lus wist dat ze voor een moderne stijl wilde gaan, en dat ze vooral zo weinig mogelijk zorgen wilde aan het bouwproject. “Ik ben een vrouw alleen, mijn man is enkele jaren geleden overleden. Ik heb dit dankzij de steun van mijn kinderen en de expertise van LivingHome kunnen realiseren, en daar ben ik blij mee.”

De woningen zijn spiegelbeelden van elkaar. In de ruime kelder is een zee van opbergruimte en staan de technische installaties. De woonkamer met open keuken oogt ruim en licht, en herbergt een gezellig bureau- of speelhoekje. Lus koos voor kwaliteitsvolle materialen, die toch degelijk zijn en tegen een stootje kunnen.

LivingHome maakte een prijs voor het geheel, en dan heb je per onderdeel – elektriciteit, sanitair, vloeren, schrijnwerk – een budget. Kies je iets duurder, dan komt er een bedrag erbij. Het budget uit de offerte was heel goed. Alleen heb ik een extra spatwand in de keuken genomen, dus dat kostte iets meer. Op één dag hebben we alles gekozen, mijn dochter en ik. Ik ben er fier op.”

Voor de bovenverdieping, waar de badkamer en slaapkamers zijn, adviseerde LivingHome om ook voor vloeren te kiezen. “Voor een huurwoning is dat toch duurzamer, vertelde Joren me. Op laminaat zouden pootjes van een kast of bed kunnen doordrukken. Ik ben blij dat ik zijn advies gevolgd heb.

Als ik nog zou bouwen, zou ik zeker opnieuw met LivingHome in zee gaan. Ik heb het zelf ook wel van op de eerste rij mee opgevolgd. De werf was niet ver van mijn woning. Als werfleider Sofie een foto doorstuurde, ben ik wel altijd komen kijken. Ze heeft goed gewaakt over de planning, en heeft die ook goed kunnen aanhouden. Iedereen die komt kijken, zegt dat de huizen goed afgewerkt zijn.”

“Alles was op een jaar klaar. Ze hebben niets extra aangerekend en zijn van hun woord geweest. Ze hebben goed gewerkt, en de kinderen zeggen dat ook.”

Heb je ook bouwplannen? Neem contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden voor jouw droomproject.