Klassieke Open Nieuwbouw Affligem

Wanneer je gaat bouwen, moet je veel keuzes maken. De bouwstijl vormt de basis van het verdere bouwproces. Die keuze kan soms moeilijk zijn. Ga je voor strak en modern? Of liever een authentieke pastorijwoning? We helpen je graag op weg en lichten in deze blogpost de meest gekozen bouwstijlen toe met elk zijn eigen kenmerken.

Klassiek

De klassieke of landelijke bouwstijl is vandaag nog steeds een van de meest gekozen stijlen in België. Een klassieke woning kenmerkt zich vooral aan zijn warme (aarde)kleuren en natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Een dakkapel geeft de woning wat extra charme. De gevel is meestal een combinatie van metselwerk met een arduinen plint en waaiers boven de (houten) ramen. De ramen hebben meestal een kruisverdeling op of in het glas.

Pastorij

Pastorijwoningen van vandaag zijn gebaseerd op de huizen waar vroeger de pastoor woonde. Deze huizen leunen dicht aan bij een klassieke stijl. Het verschil zit ‘m vooral in de eenvoudige vorm die deze woningen hebben. Pastorijwoningen zijn authentiek en gezellig. Details zoals de blauwe hardsteen rond de voordeur en sierluiken, geven de woning een rustieke look. De gevelsteen bestaat meestal uit een traditionele baksteen met een artisanaal accent en lichtgekleurd buitenschrijnwerk.

Eigentijds

Een eigentijdse, of hedendaagse woning is eigenlijk een mix van moderne en traditionele elementen. Zo komen de grote vlakken van de moderne stijl terug, maar het dak is meestal een zadel- of piramidedak zoals we meer terugzien in een klassieke stijl. Een eigentijdse woning is tijdloos, heeft vaak rechtlijnige ramen en de vorm is meestal vrij eenvoudig. Maar dat wil niet zeggen dat een eigentijds huis sober hoeft te zijn. Je kan er zelf je persoonlijke touch aan geven met bijvoorbeeld accenten in metaal of hout.

Modern

Grote raampartijen, strakke en symmetrische lijnen en sobere kleuren (meestal zwart en wit). Een moderne woning springt onmiddellijk in het oog. De gevelsteen bestaat meestal uit grote, eenvoudige vlakken zonder raam of deur. Maar als je even de hoek omdraait, zie je grote ramen die een enorme hoeveelheid aan licht binnen laten. Een modern huis bestaat uit grote, open leefruimtes en heeft over het algemeen een plat dak. De gevel is meestal verlijmd of volledig bepleisterd.

Op zoek naar een bouwstijl die bij je past?

Wij ontwerpen samen met jou een huis volledig volgens jouw persoonlijke stijl. Doe alvast ideeën op en vraag je gratis inspiratieboek aan.